Google+
Home / Бабините лекове / Лекуване на ангина с народна медицина

Лекуване на ангина с народна медицина

Много от нас не знаят, по какъв начин да се преборят със здравословните си проблеми. Решението на този въпрос е с помощта на полезната народна медицина или така наречените бабини лекове.

Не трябва да пренебрегваме съвременните методики за лечение на ангина, като най-често можем да прилагаме комбинирано лечение с билки, плодове и други. Така се грижим за нашето здраве и укрепваме имунната система. Сега нека да разгледаме няколко примера за лекуване на ангина с народна медицина.

 

Първата ни полезна рецепта от старата книга с бабини лекове е с настой от гръцки орех. Неговите целебните свойства са известни още от миналото, но днес често забравяме за това. За целта се прави настой от ореха, като той може да се използва и за успокояването на кожата при различни наранявания.
 
При лекуването на ангината се използва именно антисептичното свойство на орехите. За направата на отварата можете да вземете, както пресни орехи, така и сухи.
 
Тя трябва да има тъмно кафяв цвят и специфична миризма на йод. С нея трябва да правим гаргара на гърлото си по 2-3 пъти на ден до пълното ни оздравяване.
 
Силата на полезната народна медицина е безкрайна и с нейна помощ можем да се преборим с много заболявания, като така да укрепим изцяло нашето здраве.
 
Другата полезна рецепта от книгата с народна медицина или бабини лекове е сокът от червено цвекло. То се нарязва на дребно и се смила.
 
Към него се добавя една супена лъжица оцет. С получената смес трябва да правим гаргара гърлото ни по 4-5 пъти на ден.
 
Червеното цвекло има свойствата на антибиотик, като така ефикасно ни помага да се преборим с ангината до пълното ни оздравяване.
 
Не бъдете тесногръди и опитайте различни рецепти от полезната народна медицина. С тях ще се справите с различни проблеми, като по този начин ще укрепите вашето здраве.
 
Дано сме Ви били от полза с този кратък наръчник с днешните бабини лекове, за справяне с ангината.
loading...

Comments Closed

Scroll To Top