Google+
Home / Любопитно / Какви са ползите от уникалния минерал шунгит?

Какви са ползите от уникалния минерал шунгит?

Минералът шунгит наистина е уникален, защото не съществува друг камък на Земята с неговите лечебни свойства.

Много специалисти, посветили живота си на изследването на този минерал, са категорични, че тази тайнствена черна руда носи здраве и хармония на абсолютно всеки, който я притежава.

Шунгитът, наречен още камък-загадка, има благотворно въздействие върху целия човешки организъм. Нужно е само да пиете шунгитова вода, да носите медальон, направен от магическия камък, или просто да държите фигурка в дома или офиса си.

Шунгитът се добива само и единствено в далечна Карелия в Руската федерация и доказано помага при най-различни заболявания.

При взаимодействието си с водата се образува водно-минерален разтвор, който е смятан за един от най-мощните природни антиоксиданти.

шунгит

шунгит

Този разтвор успешно се ползва при лечение на алергии, захарен диабет, кожни проблеми, силен косопад, пародонтоза, стоматит и др.

При редовно ползване шунгитът помага да се възстанови енергийният баланс на човека по естествен път. Особено положително влияние оказва при заболявания на щитовидната жлеза и възвръща функциите й в норма.

Друго уникално качество на шунгитовата вода е, че съдържа фулерени, които регулират свободните радикали в организма. Така се намалява значително рискът от страшни заболявания като рак, диабет, артрит, подагра.

Шунгитовата вода “отмива” и риска от сърдечни и мозъчни заболявания, болестта на Алцхаймер, болестта на Парконсон.

Препоръчва се и при високо кръвно, проблемно зрение и тумори. Руският онкологичен център РАМН доказва противотурмония ефект на тази лечебна вода след множество изследвания.

През 2002 година във в. “Комсомолская правда” излиза статия на Ярослав Голованов със заглавие „Нашите учени са открили лек за рака!“.

Все още не може да се каже със сигурност дали шунгитовата вода лекува рака, но е установено, че има антитуморен ефект и намаляване риска от онкологични заболявания при здрави хора.

Освен това онколози я ползват при лечение на хора, които са подложени на химиотерапия, поради многобройните й положителни качества.

Друго невероятно свойство на шунгита е, че предпазва човека от влиянието на отрицателни енергии и го дарява с хармония.

В стая, в която има шунгитова фигура, атмосферата е много по-приятна, а хората, които са в нея – много по-спокойни, щастливи и концентрирани.

Още интересни факти за шунгита можете да намерите на:
https://www.facebook.com/shungit.bg

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top