Google+
Home / Хомеопатия / Прилики и разлики между народна медицина и хомеопатия

Прилики и разлики между народна медицина и хомеопатия

Ако според народната медицина за всяка болка има билка, то за хомеопатията може да се каже, че тя има лекарство за всеки отделен човек. Хомеопатичното лечение на различни заболявания се прилага отдавна, но все още този начин на лечение не е заел подобаващото му се място.

Доста често се бърка народната медицина с хомеопатията, тъй като и двете използват силата на билките и природните дарове, за да лекуват различни заболявания. Че са едно и също нещо обаче е погрешно схващане, тъй като хомеопатията е строга медицинска наука, която използва методи, които да оказват благотворно влияние не само върху болката, а върху целия организъм на човека.
При хомеопатичното лечение се търси индивидуално лекарство за всеки пациент, тъй като се смята, че здравето на човек е една постоянно променлива величина, на която влияят различни фактори във всеки един момент.
За разлика от конвенционалната медицина, хомеопатичната медицина е рационална наука, която търси за всеки човек и болката му точно определеното лекарство, което да повлияе не само на заболяването му, но и на психическо и физическото му състояние.
Хомеопатичните лекарства се приготвят според познатите ни научни методи и за разлика от народната медицина са признати за лекарства. Доста често в научните среди наричат хомеопатията „нежна медицина”, тъй като тя действа неагресивно и нежно, без да нанася вреди на организма, без токсини и без да променя организма.
Хомеопатичното лечение отчита разликите между пациентите, тъй като се смята, че при всеки отделен индивид симптомите на болестта са различни, заболяванията се проявяват поради различни причини и се развиват по различен за всеки организъм начин.
Прилагането на хомеопатията обаче не бива да става самоцелно. Докато в народната медицина е допустимо да пробваме сами да се излекуваме от болно гърло или да смъкнем високата си температура, при хомеопатичното лечение е задължително да посетим специалист – хомеопат, който да ни назначи подходящото лечение.

 

loading...

Comments Closed

Scroll To Top