Google+
Home / Любопитно / Какво говорят ръцете? Узнайте сега техните тайни!

Какво говорят ръцете? Узнайте сега техните тайни!

Мозъкът командва, ръката изпълнява. Човешкият характер твърде много зависи от нея. Ръката е тази, която превръща замислите ни в реалност. Били са необходими милиони години, докато стане онова, което е днес.

Това великолепно творение от 27 кости, 28 стави и 33 къси и дълги мускули е основата на съвършената координация. През живота си човек свива ръка в юмрук средно 25 милиона пъти. Ръцете говорят твърде много и за душата на Хомо сапиенс.

За посветения в техните тайнства линиите им подсказват колко дълъг ще е животът му, какви успехи или провали го очакват, беден ли ще е, или богат. Ръцете си имат специфичен език. Хиромантията – гадаене по линиите на ръката – е била известна и използвана още в древна Гърция.

Ръцете са и фин инструмент. На всеки сантиметър от връхчетата на пръстите са струпани 3500 нервни окончания. Именно на това се дължи тяхната чувствителност.

Те ни помагат да усетим дали нещо е влажно, лигаво, сухо, кадифено, или е като шкурка. У малкото дете тази чувствителност е шест пъти по-развита, отколкото у възрастния.

Благодарение на ръцете и слепецът може да разпознава предметите, които държи, да чувства формата и твърдостта им. Уникалното при тях е взаимодействието им с мозъка. За да се задвижат и използват палецът и показалецът, мозъкът трябва да им изпрати десет пъти повече импулси, отколкото, да речем, на крака.

Тайната на ръцете

Тайната на ръцете

С една дума, мозъкът играе важна роля за двигателната способност на ръката.
Очевидно е, че ръцете си заслужават идеални грижи. Подкожната им мазнина е малко и затова са уязвими на външни влияния. Колкото и да е странно, най-големият им враг е водата.

Парадоксално е, но при ръцете е така: външната влага намалява вътрешната. За миене употребявайте само мек сапун с високо съдържание на мазнини и всеки път добре ги изплаквайте.

За предпочитане е студената вода, която веднага свива порите и същевременно подсилва съединителните тъкани. Избърсвайте ги извънредно грижливо. Накрая задължително ги намажете с крем, за да им осигурите нужното количество мазнини.

Ръцете – за разлика от тялото – не разполагат с необходимото време, за да създадат собствен естествен защитен слой от мазнини. При избора на крем е важно той да съдържа качествени масла, витамини, минерални вещества и влага, които правят кожата на ръцете нежна, еластична и устойчива на външно въздействие. (Макар специалистите все пак да смятат глицерина за най-доброто средство за ежедневни грижи.)

Идеалното е, ако кремът се нанася върху кожата, като едновременно ръцете се масажират – това засилва и кръвоснабдяването. Масажът на пръстите поотделно е подходяща акупунктура, която активизира вътрешните органи, тъй като всеки пръст е свързан с някой от тях и го стимулира.

Палецът влияе на лимфите, сърцето и пикочния мехур, показалецът – на стомашночревния тракт. Средният пръст влияе на кръвоносните съдове, безименният – на нервната система, а кутрето – на половите органи. Масажът винаги започва от върха на пръстите, като движенията са кръгови.

Много полезна е ледената терапия. Слънцето покрива с тъмни петна кожата на ръцете и ги състарява. Ледената терапия е средството, което може да отстрани тези петна.

Апликаторът се охлажда до минус 32 градуса и се поставя върху кожата. Нека ви предупредим: върху кожата се появяват малки мехурчета, но след две седмици те се пукат и се олющват. А под тях се появява нова гладка и бяла кожа.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top