Google+
Home / Лечебни билки / Народна медицина и лечебните билки използвани в нея

Народна медицина и лечебните билки използвани в нея

За никого не е тайна, че днес можем широко да използваме полезната народна медицина и днешните лечебни билки, за да се справим с много проблеми. Така ние подсилваме не само нашето здраве, но и имунитет. Нека сега започнем нашата малка екскурзия в тази съвременната народна медицина. Ако страдате от сърцебиене, то тогава можете да решите проблема със студени компреси от лайка. Те ще намалят ударите на сърцето и ще се почувствате значително по-добре.

При хората, които страдат от чести припадъци, поради различни причини може да се използва студена вода с кантарион. Ако този метод от полезната народна медицина не помага, тогава можете да използвате оцет. С него се разтрива човека, като така се цели облекчаване на състоянието.
Лятото наближава, а тогава всеки от нас изгаря от жаркото слънце и се чуди как да облекчи състоянието си. Тук от полза ще Ви е една лечебна билка с името алое вера. Тя има успокояващо действие и така се намалява болката от изгарянията. Освен това, можете да използвате бадемово масло. То се разтваря в осем части от вода. С този мехлем се мажи изгорялата от слънцето зона.
Третият начин за справяне с този проблем е спиртът, който съдържа в себе си камфор. Сега нека да си признае, че всеки от нас поне веднъж в живота си е страдал от така неприятния махмурлук. Тук на помощ отново идва полезната народна медицина и нейните лечебни билки. За целта махмурлията трябва да изпие смес от лимонов сок и гъсто кафе.
Отравянията с хранителни продукти също са често срещан проблем днес. Ако сте попаднали в така ситуация, тогава използвайте прясно мляко, като преди това трябва сами да предизвикате повръщане. Съвременната народна медицина и използваните в нея лечебни билки не спират да ни изненадват с полезните си свойства при различни проблеми. С тях ние лесно можем да повишим имунитета си, но и да укрепим нашето здраве.
loading...

Comments Closed

Scroll To Top