Google+
Home / Бабините лекове / Народна медицина или как да се преборим с бронхит и кашлицата

Народна медицина или как да се преборим с бронхит и кашлицата

Днес често сме раздвоени от това как да се лекуваме – с народна медицина или с лекарства. Истината е, че и двата метода са ефикасни, но все пак ние даваме своя глас в полза на бабините лекове.

С тяхна помощ можем да се справим ефикасно с много здравословни проблеми. Все пак много от нас знаят, че в основата на лекарствените медикаменти стоят различни билки. Защо тогава да не се доверим на старите и изпитани рецепти от бабите ни? С тяхна помощ не само ще се излекуваме от заболяванията, а и ще подобрим значително здравословното си състояние.

Средствата на днешната народна медицина се ползват с голям успех не само сред по-възрастното поколение, но и сред младите. С тях ефикасно можем да се справим със здравословни проблеми като бронхит, кашлица или настинка.

сок от моркови

Как да излекуваме кашлицата със сок от моркови?

В тази статия ще Ви дадем малко примери, за да разберете, какви точно са тези бабини лекове. Като за начало е важно да знае, че именно бронхита се явява причината за силната кашлица при децата или възрастните.

Първото ни предложение от съвременната народна медицина за справяне с тези здравословни проблеми е морковения сок. Той ще Ви помогне да успокоите пристъпите на силна кашлица. За да го приготвите не трябва да сте кулинар, а просто да знаете правилната рецепта.

Ще Ви трябват няколко моркова, които след това се настъргват на ренде. С помощта на марля се истинска сока от получената гъста каша. Към него се добавя 1:1 топла вода и малко захар (той може да се замени с мед).

Този сок се приема по 4-5 пъти на ден по една супена лъжица. Това е страхотен пример за ползите от днешната народна медицина или така наречените бабини лекове.

Друг начин да лекувате бронхит с методите на народната медицина е с мед и лук.

Да, звучи неприятно, но много лекарства също не са приятни за приемане. За да се приготви този цяр, трябва да пасирате лука и да го прибавите към меда. Съотношението между двете съставки е 1:1.

С помощта на народната медицина можем да подобрим не само нашето здраве, но и да се справим с хронични проблеми. Не пренебрегвайте днешните лекове от раклата на баба, а се възползвайте от тях за лекуване бронхит, астма и кашлица и много други заболявания.

loading...

Comments Closed

Scroll To Top