Google+
Home / Пчелни продукти / Лекувайте различните заболявания с различни видове мед

Лекувайте различните заболявания с различни видове мед

Акациев мед – помага срещу дихателните проблеми, при невроза и безсъние.

Цветен (полски) – за деца и възрастни, които страдат от остри или хронични болести; подходящ е за сърдечноболни и хора с хронично ниско кръвно налягане.

Боров мед – при болести на стомашно-чревния тракт – гастрит, язва, проблеми с черния дроб и жлъчката. Ускорява циркулацията на кръвта, разширява периферните кръвоносни съдове.

Мед от градински чай – подходящ при суха кашлица; спомага за изхвърлянето на налепи от трахеята и бронхите.

Липов мед – при настинска и грип; въздейства антисептично и успокоява рани.

Лавандулов мед – помага при храносмилателни разстройства.

Розмаринов мед – подходящ при дихателни проблеми.

МАНОВ МЕД – помага при простудни заболявания, при възпалени пикочни канали и проблеми с бъбреците, нормализира работата на черния дроб. Понижава кръвното налягане, стимулира кръвообращението и има укрепващ ефект върху сърцето, предпазва от грип.

Мед „горски букет“ – за малокръвни и изтощени хора.

лечение с мед

Лечение на болестите с мед

Защо не се дава мед на бебетата?
Опасно е да се дава мед на децата под една годинка. Причината? Медът може да съдържа спори на бактерията Clostridium botulinum, която провокира ботулизъм.

Тази рядка болест може да причини сериозни неврологични проблеми. А имунната система на бебетата под 12 месеца все още не е готова да се предпази от тази инфекция. След една година вече няма проблем детето да консумира мед.

Акациев мед за разкрасяване
Най-подходящ за козметични процедури е течният мед от акация. Затова, ако си правите маски с мед за подхранване и освежаване на кожата и косата, използвайте този вид мед.

Вана за релакс

Добавете във водата 2 чаени лъжички мед това ще омекоти кожата ви, а нежният аромат ще ви помогне да се отпуснете и отморите добре.

Зелен мед за по-добър имунитет

Той се прави от акация и е обогатен със сокове от коприва, мента, стопистник и др. Особено ефикасен е при бронхит, астма, възпаление на белите дробове, при нервност и стресови ситуации.

Той възвръща имунитета на уморения и изтощен организъм, подсилва го и се оказва много полезен за хора, претърпели наскоро операция. Също е особено благотворен за преминали през химио и лъчетерапия, съветват от Здравен журнал.

Пчелната отрова убива вируса на СПИН

Учени от Вашингтонския медицински университет доказаха, че пчелната отрова е в състояние да прекрати разпространението на ХИВ вируса в човешкия организъм.

Мелитин се нарича веществото в отровата на пчелите, което има способността да пробива външната защитна обвивка на ХИВ вируса и да го унищожава.

Удивителното е, че отровата атакува само заразените места, като здравите клетки оставя невредими.

Учените се надяват да създадат специален вагинален гел, който съдържа наночастици от пчелната отрова, и да ликвидира инфекцията.

Прополисът срещу оплешивяване?

Резултатите от изследване на японски учени могат да зарадват мъжете, които страдат от оплешивяване (всеки трети на 30 годишна възраст и всеки втори на 50 годишна възраст).

Учени от университета в Хокайдо, Япония тествали въздействието на прополиса върху епилирани или обръснати мишки. И в двата случая на гризачите бързо им пораснали нови косми, при това по-гъсти.

„Прополисът има антивъзпалителни свойства и може да попречи на косопада, виновен за оплешивяването”, обясняват учените.

Резултатът е обнадеждаващ. Но са нужни още изследвания, за да се потвърдят категорично добрите резултати. Медът ускорява разграждането на алкохола

Медът е ефикасно средство срещу махмурлук, категорични са британски учени от Кралското дружество на химиците. Фруктозата, която се съдържа в него, спомага за по-бързото разграждане на алкохола и изхвърлянето на токсините от организма.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top