Google+
Home / Лечебни билки / Сокът от спанак помага при диабет

Сокът от спанак помага при диабет

Сок от спанак помага на диабетиците да нормализират кръвната си захар. Той изчиства артериите от плаки.
Любимият зеленчук на Попай Моряка може да помогне да отслабнем и да изваем хубава фигура за лятото.

Той е толкова богат на витамин С, че само 80 грама пресен спанак на ден доставят на организма ни половината от нужното за деня количество от незаменимия витамин. Освен това листният зеленчук съдържа и витамини А, В1,В2, В6, РР, К. Той е отличен източник на фолиева киселина, която е от изключително значение за развитието на плода при бременните жени, пише "Телеграф".

Сокът от спанак помага при диабетЗАРЕЖДАНЕ 

Спанакът зарежда организма ни с антиоксиданти като бета-каротин, лутеин и флавоноиди. Доказано е, че те предпазват от развитието на ракови клетки и подпомагат лечението на хора с различни видове карциноми. Въздействието му е най-силно при рак на дебелото черво, бъбреците, белият дроб и мозъка.
За да извлечете максималното от полезния зеленчук, го пийте под формата на сок или го хапвайте като салата.

Сокът от природният дар помага при запек. За да си направите от еликсира, са ви необходими 50 грама сок от спанак и 250 грама сок от моркови. За да има ефект лечението, лековитата течност трябва да се приема близо 2 месеца.

ЗЪБИ

Зеленчукът на Попай Моряка помага и при пародондит. Всеки ден трябва gа да пиете 150 грама сок от спанак и 250 грама сок от моркови. Съчетанието от двата сока се отразява благотворно при анемия и високо кръвно налягане. Избирайте спанак с тъмнозелени листа, по които няма петна. 

НЕ замразявайте зеленчука! Избягвайте да го консумирате след термична обработка, защото това увеличава киселинноста му.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top