Google+
Home / Любопитно / С кои „златни“ храни да отслабнем?

С кои „златни“ храни да отслабнем?

Искате да отслабнете, но не можете да се откажете от вкусните гозбички и сладките десертчета? Кантарът е по-инат от вас и не иска дори мъничко да помръдне? Не се безпокойте, има стратегии, които да приложите, когато „воювате“ с излишните килограми. Мечтаната фигура може да се постигне с малки ограничения и не на последно място – вредните храни трябва да бъдат заменени със „златни“.

Риба

Рибата съдържа висококачествени белтъчини и е с ниско съдържание на наситени мазнини. А тлъстите риби, zdravoslovno otslabvaneкаквито са скумрията и сьомгата, са изключително богати на омега-3 мастни киселини. Вместо да си купувате червено месо, избирайте риба (поне 2-3 пъти седмично) и няма да имате проблем с нежеланите килограми.

Варива

Тези храни са истинско съкровище, защото са незаменим източник на зеленчукови белтъчини. Варивата са полезни с това, че понижават многократно нивото на холестерола и осигуряват на организма необходимото количество желязо.

Плодове и зеленчуци

Ако трябва да перифразираме детската песничка, би звучала така: „зеленчуци, който не яде, той въобще не може да отслабне“… Има хора, които всеки ден консумират плодове и зеленчуци, но реално няма почти никакъв ефект от тях. Грешката, която допускат те, е, че пият плодови сокове, вместо да ги хапват цели. Ако искате да постигнете задоволяващи резултати за по-кратко време, наблегнете на кивито, боровинките и ягодите.

Овесена каша

Вкусната и полезна кашичка ще ви помогне да поддържате стабилно тегло. Досадният йо-йо ефект ще бъде избегнат и ще можете да се радвате на изваяната си фигура. Овесената каша е богата на белтъчини и е незаменим източник на селен и магнезий.

Ако искате да отслабнете и да видите в огледалото перфектно тяло, незабавно включете тези „златни“ храни в менюто си.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top