Google+
Home / Билкови рецепти / Пречистете тялото с олио по изпитана сибирска рецепта

Пречистете тялото с олио по изпитана сибирска рецепта

Използват се венчелистчетата и семената на слънчогледа. Активните съставки във венчелистчетата са флавонгликозидите и антоцианите, ксантофила и сапогенина. Семената са много богати на ненаситени мазнини и линоленова киселина. Тя съдържа витамин Е, лецитин и каротеноиди.

Активните съставки в цветовете намаляват треската и дори има данни, че помагат при малария. Маслото от ядките се прилага външно при люпеща се кожа, рани, болки в ставите.

ПРИЛОЖЕНИЯ
Приемането на чай от слънчогледови венчелистчета намалява треската. Специално при малария чаят се използва като надеждно средство за намаляване на треската. Ядките произвеждат масло, което може да се използва освен за лосион за тяло при суха кожа, така и за зарастване на рани и за успокояване на болките в ставите. т. нар. режим за прочистване с олио води произхода си от Сибир. 

Пречистване на тялото със олиоПривържениците на метода твърдят, че токсините се извличат от тялото посредством олиото, което през нощта се събират в устната лигавица. Действието му обаче досега не е обяснено и доказано по научен път. Едно обаче е сигурно – редовната употреба на слънчогледово олио е естествен начин за почистване на зъбите и има избелващ ефект.

Чай:

Залейте 4 чаени лъж. сушени слънчогледови венчелистчета с 2 ч. ч. топла вода. След това оставете да се запари 10-ина  минути и след това прецедете. За подслаждане използвайте мед и консумирайте по 2-3 чаши на ден при треска.

Смес за чай
Смесете 4 чаени лъжички сушени слънчогледови венчелистчета с 2 чаена лъжичка липов цвят. Залейте сместа с 2 чаени чаши вряла вода и оставете да се запари 10 минути. След това прецедете и подсладете с мед. Пийте 2-3 чаши на ден при простуда с треска.

Сибирски режим за почистване с олио
Веднага след ставане сутрин се жабурете с 1 суп. лъж. нерафинирано слънчогледово олио, като задържате в устата 10-15 минути и енергично прокарвате олиото между зъбите. Изплюйте.

Ще знаете, че сте направили всичко правилно, когато изплютото олио е млечнобяло на цвят. След това измийте зъбите с паста и четка. Важно е да не гълтате олиото, а да го изплюете.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top