Google+
Home / Бабините лекове / Чудодейни рецепти против шипове от раклата на баба

Чудодейни рецепти против шипове от раклата на баба

От шипове страдат голям процент от хората над 35-40 години, като тенденцията, която се наблюдава през последните десет-двадесет години е възрастовата граница да се снишава все повече.

Шиповете са заболяване на опорно-двигателната система и най-общо казано представляват израстване на нови костни образувания върху съществуващи кости.

Шиповете са изключително болезнени, тъй като могат да израснат на върху различни кости по тялото и да причинят затруднения при придвижване, въртенето на главата или силни болки в гръбначния стълб, кръста и т. н.

Рецепта с чесънhttp://narodna-medicina.com ви предлага ви няколко изпробвани и ефективни рецепти от народната медицина, които могат да ви помогнат да облекчите болките, ако и вие страдате от шипове.

Рецепта с лук и катран

Една глава лук (възможно най-голямата)  се разделя на люспи и върху най-голямата люспа се капват няколко капки катран. Люспата се слага на петата, обува се чорап и с нея се спи. Добре е да се знае, че петите, на които се слага лука се менят (никога не се слага едновременно и на двете пети)

Рецепта с чесън и мед

12 глави чесън се счукват и към тях се прибавя 300 грама мед. Сместа се разбърква добре. На парче плат се маже от сместа и плата се поставя на място, където са шиповете.

Рецепта с лимон и кестени 

Кестени (около 10-ина) се сваряват и се смачкват толкова добре, че да могат да се оформят като тесто. Мястото с шиповете се намазва първо със зехтин, след което се слага лапата от смачканите кестени.

Това се прави 4 пъти дневно, като процедурата се изпълнява една седмица, след което трябва да се почине 2-3 дни и се повтаря.

Рецепта с ябълков оцет и яйца

Измивате добре две пресни кокоши яйца и ги поставяте в ябълковия оцет. Държите съда на тъмно и хладно място, докато яйцата омекнат и се разтворят в оцета, след което прибавяте около 100 мл. салицилов спирт. С това „мазило” мажете болните участъци всяка вечер.

loading...

Comments Closed

Scroll To Top