Google+
Home / Лечебни билки / Домашен мехлем с черен оман премахва ставните болки

Домашен мехлем с черен оман премахва ставните болки

Домашен мехлем, приготвен от билката черен оман, се справя успешно с всякакви болки в ставите. Мазилото облекчава значително и ужасните болки, причинени от дискова херния и счупване на кости.

Как се приготвя мехлемът?

Много лесно! Вземете половин килограм сух корен от черен оман, 70 грама смола от бор, 350 грама свинска мас и 300 мл чиста водка.

Важно: Трябва да измиете хубаво лечебния корен, преди да го използвате. В случая не е нужно да го белите. Смелете го, нека стане на еднообразна каша.

В подходящ съд на водна баня разтопете боровата смола.

cheren omanВ друг съд, който е на бавен огън, сложете свинската мас, след което веднага добавете смления корен от лечебното растение. Сместа трябва да стои на огъня около 40 минути, като през цялото време трябва да бъркате с дървена лъжица. След като стане готово, добавете разтопената смола и изчакайте още 15 минути.

Най-накрая сложете водката и след 10 минути бъркане свалете съда от котлона.

Готовият мехлем може да се ползва по всяко време на денонощието. С него мажете болните места. Използва се предимно при дискова херния, ставни болки и счупвания на кости.

За билката черен оман:

Черният оман е лечебно растение, което вирее на влажни места. Среща се предимно в храсталаците покрай реките в цяла България. С лечебни цели се използват корените на черния оман, събрани в края на летния сезон.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top