Google+
Home / Любопитно / 4 полезни трика за супер плосък корем

4 полезни трика за супер плосък корем

Преди да бъде критерий за красотата на силуета, плоският корем е свързан с нашето здраве. Напълняването в талията е рисков фактор за сърдечносъдови и други здравословни проблеми. Особено вредно е натрупването на тлъстина в корема – тя се фиксира около органите в коремната кухина и смущава функционирането им. Как да не допуснем това? Вижте тези 4 полезни трика:

1. Дишайте коремно

За да овладеете стреса и внесете спокойствие в дейността на корема, втория човешки мозък, научете се да дишате правилно. Поставете ръка върху корема и вдишайте с издуване в областта на пъпа. При издишването коремът трябва да хлътне, сякаш искате да го залепите за гръбнака. Може отначало това дишане да ви се струва неестествено, но постепенно ще свикнете и ще го правите автоматично.

2. „Отлепване" на мазнините чрез масаж

Прихванете кожата на корема с пръсти и придвижете получената гънка в кръгообразно движение по посока на часовниковата стрелка. 

3. Стягащи кремове

Използвайте продукти, богати на колаген. Техните активни вещества придават еластичност и тонус на кожата. Важно е да сте редовни – всеки ден след душа масажирайте корема с подходящ крем, пише сп. "Здравен журнал". 

4. Избягвайте газираните напитки

Как да имаме плосък корем?Техните мехурчета издуват корема и това се вижда с просто око. По-добре пийте обикновена вода и напитки на основата на билки, които действат отводняващо на тъканите.

За да се радвате на плосък корем, заложете на определени храни. Дайте предимство на продуктите, богати на фибри, които „хващат” мазнините и регулират чревния тракт.

Листни зеленчуци

Зелето, празът и други листни зеленчуци, особено тъмнозелените, са бедни на калории, но засищат. Те съдържат много фибри, витамини, минерали иантиоксиданти.

Пъпеш

Той е богат на калий и витамини А, С и В6. Съдържа много вода, поради което засища добре. Проблемът е, че е доста сладък – в един пъпеш има 42 г захар, толкова, колкото в 2 чаши газирана напитка.

Пуешко бяло месо

Пуешкото месо доставя качествени протеини – в 30 г се съдържат 5 г протеини и само половин грам мазнини. Внимавайте за качеството на месото – в индустриалното пуешко има доста вода и консерванти. Приготвяйте го на фурна или на грил. 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top