Google+
Home / Билкови рецепти / 2 лесни рецепти за прочистване на организма

2 лесни рецепти за прочистване на организма

Предлагаме ви лесни рецепти за полезни фрешове, богати на ценни витамини, целулоза и минерални соли, които прочистват организма и го зареждат с повече енергия.

За укрепване на имунитета

Морков + домат + лимонов сок

Витамините от тези растителни продукти, известни като каротеноиди, допринасят за приятния тен. С действието им като антиоксиданти играят съществена роля за предпазване на клетките от застаряване. Комбинацията от морков, богатия на шкопен (вид антиоксидант) домат и витаминозния лимонов сок стимулира колагена, пише сп. "Здравен журнал". За да усетите полезното действие на тази напитка, приемайте в продължение на 15 дни 2 или 3 пъти в годината по една голяма чаша от сока на обяд и на вечеря. Резултатът става видим още през първата седмица. Тъй като сокът е хранителен, изпивайте по една чаша към 16-17 часа, ако почувствате глад.

Рецепти за прочистване на организмаЗа прочистване на организма

Домат + цвекло + целина + краставица

Сокът от моркови и цвекло помага на черния дроб да се освободи от токсините, целината подобрява функционирането на отделителната система, а краставицата има прочистващо действие. Свежите зелени подправки (магданоз, пресен лук и кориандьр) имат силно енергийно действие. В продължение на една или две седмици пийте този сок, за да прочистите добре тялото от токсините, натрупани от стрес, замърсяване и приемане на недостатъчно богата на плодове и зеленчуци храна. Изпивайте по една голяма чаша зеленчуков сок преди хранене и приемайте но 7 или 8 чаши вода дневно.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top