Google+
Home / Лечебни билки / Отвара от шипки при болни бъбреци

Отвара от шипки при болни бъбреци

Тъй като бъбречните заболявания са доста често срещан проблем, ние решихме да подберем за вас няколко билкови рецепти от народната ни медицина, които могат да ви помогнат, ако и вие страдате от бъбреци.

Както всеки път, така и този няма да пропуснем да споменем, че преди да приложите лечението с билки е добре да посетите специалист, за да сте наясно какъв е точно проблема ви.

Ако имате пясък или камъни в бъбреците е добре да пиете много вода и да избягвате газираните напитки, кафето, солта и подправките. Пърженото също не е препоръчително, както и храни като боб, леща и други „по – тежки” храни.

Пробвайте изпитаните рецепти за болни бъбреци.

Сок от червено цвеклоСок от червено цвекло

20 минути преди всяко хранене си приготвяйте прясно изцеден сок от червено цвекло и пийте по една чаша. Сокът от червено цвекло ще ви помогне, ако имате камъни в бъбреците да ги изхвърлите.

Сироп от лимони

Килограм лимони се нарязват заедно с корите и се варят в два литра вода, в която сте поставили малко чубрица. Лимоните се варят, докато водата остане на половина. Отварата се прецежда и се разделя на 4 равни части. Всяка сутрин, в продължение на 4 дни се пие по една част от отварата на гладно.

Билкова рецепта за изчистване на пясък и камъни – I

Билките, които са ви необходими:

Червена хвойна – около 30 грама;
Хвощ – около 80 грама;
Коило – около 50 грама.

Билките се варят в литър вода, докато водата стане 500 мл. Прецежда се и се приема по три пъти на ден преди хранене.

Билкова отвара за изчистване на пясък и камъни – II

В литър вода се варят 30 грама плод от шипки или 2-3 суп. лъжици корени от шипки. Отварата се вари 15-20 минути, след което сваляте от огъня, прецеждате и пиете по 1/3 чаена чаша три пъти на ден.

loading...

Comments Closed

Scroll To Top