Google+
Home / Любопитно / Ето как приемането на покани за приятелства във Фейсбук може да съсипе здравето ви!

Ето как приемането на покани за приятелства във Фейсбук може да съсипе здравето ви!

Знаете ли, че приемането на покани за приятелства в социалната мрежа Фейсбук може да влоши сериозно здравословното ви състояние? Разбира се, става въпрос за онези хора, които искат да имат голям брой приятели.

В сайтове като Фейсбук може да имате неограничен брой приятели и вие сте изкушени непрекъснато да увеличавате броя им или изпитвате неудобство да отхвърляте отправените към вас покани. Според испанско проучване обаче наличието на повече от 356 приятели в социалната мрежа е твърде вероятно да предизвика депресия. 

Фейсбук поканите не винаги ви влияят добреОбяснението е, че колкото повече познати имате, толкова повече виждате снимки от ваканции на красиви места, или от пищни сватби и други будещи завист събития.

Робин Дънбар (професор по еволюционна психология от Оксфордския университет) мисли, че човек не може да поддържа смислени отношения с повече от 150 души. Препоръката на експертите е да не прекаляваме със списъка на приятели във фейсбук и сродните му сайтове. Наистина ли ви е необходимо да приемате покана за интернет връзка с човек, когото не сте виждали и чували от години или когото не познавате лично?

И запомнете: в основата на редица заболявания стои именно депресията… Не бихте искали да се разболеете, нали?

loading...

Comments Closed

Scroll To Top